Piețele și harta orașului
Patrimoniu în așteptare

Există întotdeauna o negociere între identitatea unui oraș și nevoile locuitorilor săi, dimensiunea urbană și cea umană se modelează și se influențează reciproc. De aceea, este nevoie de o atentă calibrare a tuturor intervențiilor, de comunicare și colaborare între principalii actori urbani: cei responsabili de proiectarea și construirea orașului și utilizatorii direcți - locuitorii orașului.

Traseul prin Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Libertății și Piața Victoriei va aduce în prim-plan istoria celui mai vechi cartier al orașului și imediata sa vecinătate. Vom vorbi despre apariția și evoluția acestor piețe în timp, despre rolul lor actual, despre câteva dintre cele mai semnificative clădiri care le populează și despre personalitățile care au avut un rol important în conturarea imaginii pe care ne-o prezintă ele astăzi. Deoarece piețele reprezintă unele dintre cele mai importante componente ale unui oraș – un câmp al interacțiunii în care se manifestă și se dezvoltă relații spațiale, socio-politice și culturale - vom discuta despre definiția termenului de spațiu public, despre rolul celor care îl utilizează și datoria morală a celor care îl modelează; vom dezbate termeni precum patrimoniu arhitectural și cultural, spațiu privat, mediu construit, procese participative, administrarea spațiului public, memorie colectivă și nu numai.

Toate aceste informații ne vor ajuta să înțelegem că este esențială proiectarea unei imagini asupra orașului prin juxtapunerea principalelor dimensiuni care îl compun, cea umană și cea urbană, deoarece între acestea există o relație reciprocă de modelare. 

vezi turul pe hartă
pe jos
Durata: 2h 30'
Distanța parcursă: 1,5 km
Număr maxim de persoane:30
Acest tur se desfășoară fără pauză.
Data Pentru moment acest tur nu are o dată stabilită.
Pentru moment nu se fac înscrieri pentru acest tur.
Anunță-mă când vor avea loc înscrierile. Te rugăm să citești Termeni & Condiții.