Spațiul și percepția
Clădiri de învățământ

Există o relație directă între proiectarea de arhitectură și felul în care percepem spațiul interior și spațiul exterior. În timp ce modul în care interacționăm cu diferite spații la nivel fizic este destul de evident, reacțiile senzoriale și procesele psihologice corelate diferitelor tipuri de organizare spațială sunt mult mai subtile și greu de cuantificat, dar nu mai puțin relevante pentru sănătatea fizică și mentală.

În cadrul acestui tur vizităm câteva clădiri de marcă ale orașului, printre care clădirea Liceului de Arte Plastice (atelier al grupului de avangardă Sigma și fost Liceu Israelit), complexul Facultății de Mecanică, operă a arhitectului Duiliu Marcu, Universitatea de Vest, lucrare de referință a arhitectului Hans Fackelmann alături de clădirea Colegiului Național de artă Ion Vidu. Acestea reprezintă exemple de bună practică ale programului arhitectural de clădiri de învățământ, dar și un pretext de a descoperi care sunt parametrii unui spațiu de calitate.

Vom face astfel o scurtă incursiune în tainele meseriei de arhitect, pentru a descoperi principiile de proiectare dincolo de rațiunile economice și structurale. Sub pretextul analizei clădirilor de învățământ vom descoperi o parte dintre secretele practicii de arhitectură.

vezi turul pe hartă
pe jos
Durata: 4h
Distanța parcursă: 2 km
Număr maxim de persoane:30
Acest tur se desfășoară cu pauză.
Data Pentru moment acest tur nu are o dată stabilită.
Pentru moment nu se fac înscrieri pentru acest tur.
Anunță-mă când vor avea loc înscrierile. Te rugăm să citești Termeni & Condiții.